Ylakių Šv. Roko išpažinėjo koplyčia

Ylakiai 2.preview  Koplyčia stovi Ylakių miestelio kapinėse, Skuodo rajone, netoli kelio   Seda– Pašilė – Ylakiai.

  Neogotikinė raudono mūro koplyčia garsėja didžiausiais šiaurės Žemaitijoje Šv. Roko atlaidais, kasmet rengiamais rugpjūčio mėn. antroje pusėje.

  Koplyčia buvo statoma pagal projektą, kurio autoriumi laikomas Karlas Eduardas Strandmanas. Ant koplyčios projekto nurodyta tik nuolatinio K. E. Strandmanno suprojektuoto objekto prižiūrėtojo, Liepojoje gyvenusio inžinieriaus-architekto K. O. Kuntzelio įsipareigojimas prižiūrėti statybos darbus. Architektas suprojektavo neogotikinę koplyčią su stačiakampe presbiterija ir nedideliu, žemu uždaru prieangiu. Pagrindiniame fasade po neaukštu trikampiu frontonu įkomponuota smailiaarkė niša su stambiu langu-rože. Šoniniuose fasaduose suprojektuoti dideli langai su masverkais ir laiptuotais kontraforsais, o interjere – smailėjančios kryžminio skliauto ramstinës arkos, atremtos į vidinius kontraforsus.

  Tačiau statybos metu vietoj numatyto prieangio sumūrytas masyvus keturkampis bokštas su frontonais ir smaile, suteikęs pastatui panašų į bažnyčią vaizdą. Spėjama, kad pakeitimo projektą padarė K. O. Kuntzelis. Šv. Roko išpažinėjo koplyčia buvo baigta statyti 1904 m.

  Ylakių kapinių koplyčioje šv. Mišios aukojamos:  motinos dieną, tėvo dieną, visų šventųjų dieną, vėlinių dieną.

 Ylakių Šv. Roko išpažinėjo koplyčią galime rasti pagal koordinates: 56.276386, 21.873041.

Virtualus turas po koplyčią: http://skuodoparapija.lt/vt/ylakiu_kapines/ylakiu_kapiniu_koplycia.html

Architektūros ir urbanistikos paminklai

Prisijungę 56 svečių ir narių nėra