Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vieta

300px-Skuodo tarybinių karių kapinės 5
Tai 46 m. ilgio ir 41 m. pločio kapinės,esančios Vytauto g. Skuodo miestelyje, aptvertos iš mūrinių stulpelių su metaliniais tarpais. Įėjimas yra vakarų pusėje. Takai grįsti šaligatvinėmis plytelėmis. Šiose kapinėse palaidoti Sovietų Sąjungos kariai žuvę Antrojo pasaulinio karo metais. Prie įėjimo 2 šlifuoto rusvo granito informacinės lentos su užrašais lietuvių ir rusų kalbomis ,,KAPINĖS / TARYBINIAMS KARIAMS / ŽUVUSIEMS 1941-1945 / METŲ KARE". ŠR teritorijos kampe ant betoninio tūrio pritvirtinta rusvo granito lenta su užrašu rusų kalba ,,ŠIOSE KAPINĖSE / PALAIDOTI / 734 / NEŽINOMI / TARYBINIAI KARIAI / ŽUVĘ / 1944-1945 / METAIS ".

Planavimo visuma, kurią sudaro betono stačiakampiai tūriai su ant jų pritvirtintomis rusvo granito plokštėmis su iškaltomis pavardėmis, išdėstyti abipus pagrindinio tako, vedančio nuo įėjimo link pagrindinio paminklo ir po vieną iš šonų pagrindinio paminklo, antkapių ŠV teritorijos dalyje ir pavienių antkapinių paminklų V, P, R teritorijos dalyse.

 Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vieta (u.k. 11159) įrašyta į Lietuvos Respublikos nekilnojamų kultūros vertybių registrą 1993-02-18 ir suteiktas registrinio objekto statusas.

Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietą galime rasti pagal koordinates: 21.531, 56.271 (WGS).

Istoriniai memorialiniai objektai

Prisijungę 37 svečių ir narių nėra